24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım 2015 20:13 T.C. Yumurtalık Belediyesi 1153

Belediye Başkanımız Sayın Türkeş FİLİK 24 Kasım Öğretmenler Günü çelenk sunma ve kutlama programına katıldı.

Başkanımız 24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle bir açıklama yayınladı.

"Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'e 1928 yılında 'Başöğretmen' ünvanı verilmesi sebebiyle, 1981 yılından beri kutlanmakta olan 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü bir kez daha kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, "Öğretmenler! Yeni nesli, Cumhuriyet'in özverili öğretmen ve eğitmenleri, sizler yetiştireceksiniz; yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır. Eserin kıymeti, sizin yeteneğiniz ve özveriniz derecesiyle uygun olacaktır" diyerek öğretmenlik mesleğinin ne kadar kutsal bir meslek olduğunu vurgulamıştır.

Başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, eğitim ordusunda görev almış tüm öğretmenlerimizi şükran ve minnet duygularıyla yâd ediyor, başarılarının devamını diliyor, siz sevgili öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyorum."