10 Nisan Polis Teşkilatının Kuruluşu ve Polis Günü

10 Nisan 2016 00:04 T.C. Yumurtalık Belediyesi 1826

Belediye Başkanımız Sayın Türkeş FİLİK 10 Nisan Polis Teşkilatının Kuruluşu ve Polis Günü dolayısı ile yayınladığı mesajında;

“İnsanlar, topluluklar meydana getirip bir arada yaşamaya başladıkları tarihten itibaren, toplumun ve fertlerin can ve mallarının korunması ihtiyacını duymuşlar güvenlik ihtiyaçlarının karşılanmasına önem vermişlerdir. Bu bağlamda 10 Nisan 1845 yılında kurulan Türk Polis Teşkilatı, halkımızın can ve mal güvenliğini sağlamak, suç işlenmesini önlemek ve suçluları adalete teslim etmek gibi önemli görevleri yerine getirmenin yanı sıra, ülkemizdeki huzur ve güven ortamının sağlanmasında da büyük rol üstlenmektedir. Hiç şüphesiz ki emniyet mensuplarımızın görevleri oldukça meşakkatli, bir o kadar da sorumluluğu yüksek ve dikkat isteyen bir meslektir. Bu duygu ve düşüncelerle Türk Polis Teşkilatımızın 171. Kuruluş Yıl dönümünde şehit polislerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle yâd ediyor, halkımızın huzuru ve güvenliği için gece gündüz demeden çalışan tüm polislerimizin Polis Günü'nü en içten dileklerimle kutluyorum" dedi.

• Etiketler