Türkeş FİLİK Yumurtalık'ı Avrupa'ya Taşıdı.

Yumurtalık Belediyesi Halk oyunları ekibi  5-7 Ağustos 2016 tarihleri arasında Makedonyanın Ohri kentinde yapılan geleneksel halk dansları festivaline katıldı.

Türkeş FİLİK Yumurtalık'ı Avrupa'ya Taşıdı. Haberler

Yumurtalık Belediyesi Halk oyunları ekibi  5-7 Ağustos 2016 tarihleri arasında Makedonya'nın Ohri kentinde yapılan geleneksel halk dansları festivaline katıldı.

15 Ülkeden 42 halk dansları topluluğunun katıldığı festivalde katılımcılara  Yumurtalık ilçesini tanıtıcı broşürler  vererek  ülkemize ve ilçemize davet ettiklerini belirten Yumurtalık Belediye Başkan Yrd. Aykut ONAR, Belediye Başkanımız Sayın Türkeş FİLİK'in talimatlarıyla kurduğumuz halk oyunları ekibimizle birlikte yurtdışında bayrağımızı dalgalandırmanın onurunu yaşarken kültürümüzü  tanıtmanın mutluluğunu yaşıyoruz dedi.

Halk oyunları ekibinin festivale katılmasını değerlendiren Yumurtalık Belediye başkanı Türkeş FİLİK, Yumurtalık'ı Avrupa'ya taşıdık diyerek bu tür organizasyonların gerek ülke tanıtımına gerekse ilçemizin turizm potansiyeli ve kalkınmasında büyük rol oynadığını belirterek gerekli girişimlerin yapılacağını ve organizatörlere gerekli desteği vererek ilçemizde de bu tür festivallerin yapılmasını sağlayacaklarını belirtti.