Belediye Başkanımızın 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Mesajı

Belediye Başkanımız Sayın Türkeş FİLİK, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı sebebiyle bir mesaj yayınladı.

Belediye Başkanımızın 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Mesajı Haberler

Kabotaj Kanunu 1 Temmuz 1926′da yürürlüğe giren ve Türk Denizciliği açısından; gerek ulaşımdan, taşımacılığa, turizmden, balıkçılığa büyük bir önem taşımaktadır.

Kabotaj Yasası’na göre, Türkiye kıyılarında ve ülkemiz limanlarında her türlü denizcilik faaliyetleri, Türk Bayrağı asılmak suretiyle yerine getirilmektedir. Bu yasa doğrultusunda, üç tarafı denizlerle çevrili olan ülkemizde, denizciliğimizin geliştirilmesi ve daha iyi seviyeye taşınması hedeflenmektedir. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK “Denizciliği, Türk’ün büyük milli ülküsü olarak benimsemeli ve az zamanda başarmalıyız” sözünden yola çıkarak sürekli çaba harcamamız gerektiğini de aklımızdan çıkarmamalıyız.

Denizcilikte istediğimiz seviyelere ulaşmak temennisiyle, tüm denizcilik camiasının ve halkımızın “1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı”nı kutluyor, saygılarımı sunuyorum.