18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü

Belediye Başkanımız Türkeş FİLİK, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 103. Yıl Dönümü münasebetiyle yayımladığı mesajda;

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Haberler

Yüce Türk Milleti 103 yıl önce Çanakkale'de kahramanlık destanlarına yeni bir destan ekleyerek, zamanın en güçlü ordularını boğazın derinliklerine gömmüştür.

Çanakkale'de Ne için savaştığını bilmeyen, Milli şairimiz Mehmet Akif ERSOY'un deyimiyle "Kimi Hindû, kimi yamyam, kimi bilmem ne belâ" insanlar, vatan için ölmeyi şeref sayan ve şahadete inanan vatan evlatlarının karşısında adeta erimiş, Dünya siyaseti ve ülkelerin sınırları yeniden şekillenmiştir. Bu açıdan Çanakkale'de elde edilen zafer bizim için bir övünç ve gurur kaynağı olmuşken "Çanakkale Geçilmez" diyen milletler içinde bir utanç kaynağı ve kuyruk acısıdır.

Bu nedenledir ki, yenilen milletlerin torunları hala aziz milletimizi çeşitli senaryolarla güçsüzleştirip mağlup etmeye ve ayrıştırmaya çalışmaktadır.

O zaman her türlü imkânsızlığa rağmen yüce milletimizin bağrından çıkan kahraman ordumuzu mağlup edemeyen haçlı zihniyeti, bu gün sacayaklarını kullanarak çağımızın modern silahları ile donatılmış Mehmetçiklerimizi çeşitli bataklıklara çekerek yıldıracaklarını zannederken kurdukları örgütler ve silahlarla donattıkları hainler kendi bataklıklarına gömülmektedir.

Ülkemiz üzerinde şer odaklarınca oynanan her türlü oyuna rağmen Aziz Milletimiz için 1071 Malazgirt zaferiyle kapıları açılan ve 1922 de Kurtuluş Savaşı ile perçinlenen, her karış toprağı için nereyse bir şehit verdiğimiz Anadolu, dünya döndükçe Türk'e yurt olmaya devam edecek ve Türk Milleti ilelebet var olacaktır.

Bu duygularla; Çanakkale zaferinin 103. yıl dönümünü kutluyor, Vatan uğrunda kanlarını bayrağa katan aziz şehitlerimizle, Türkiye Cumhuriyeti Devletini kuran Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun.

Türkeş Filik